#Trotineta electrică va fi “vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric”, așa cum prevede proiectul.

Vor avea dreptul să utilizeze trotinetele elctrice numai persoanele care au cel puțin 14 ani, iar cele care nu au împlinit încă 16 ani vor fi obligate să poarte cască de protecție.

În plus, circulația trotinetelor electrice pe trotuare va fi interzisă. Acestea vor putea fi folosite doar pe pistele special amenajate, iar dacă ele nu există, conducerea trotinetelor electrice va fi permisă “numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h”, scrie în proiect.

În nota de fundamentare a proiectului de OG se precizează că această măsură este necesară tocmai pentru a nu se face confuzie între trotineta electrică și autovehicul.

Mai mult decât atât, dat fiind faptul că pe trotinetă nu se poate sta jos (cum este cazul bicicletelor), ci numai în picioare, riscul ca o persoană să se dezechilibreze și să cadă pe drum este foarte mare.

În plus, trotinetele electrice vor trebui echipate la fel ca bicicletele și mopedele, așa încât circulația pe timpul nopții va fi condiționată de existența mijloacelor de iluminare și dispozitivelor reflectorizant-fluorescente.