Cursuri gratuite Google: Atelierul Digital, o platformă online, dedicată studenţilor şi antreprenorilor care doresc să obțină renumitul Certificat de competență online de la Atelierul Digital.

Platforma Atelierul Digital oferă cursuri gratuite pentru creşterea competenţelor digitale şi în urma acestora se poate obţine o certificare din partea Google.

Articol recomandat de agentia de marketing online re7consulting Romania. Contacteaza-ne acum pentru servicii de Optimizare SEO!

Cursuri gratuite Google

Atelierul Digital este o platformă online gratuită care oferă tinerilor pregătire în domeniul marketingului digital şi în dezvoltarea afacerii cu ajutorul internetului. Adresa platformei este atelieruldigital.withgoogle.com. Orice persoană interesată poate urma gratuit cursurile puse la dispoziție de Google prin intermediul acestei platforme.

Aceste cursuri gratuite oferite de Google prin intermediul platformei “Atelierul Digital” se adresează celor care fac primii pași în online, care vor să își crească aptitudinile digitale sau să își înceapă cariera cu o certificare de la Google.

 Potrivit datelor Comisiei Europene, în viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunostinţe digitale. Comisia Europeană estimează că, până în 2020, 825.000 de locuri de muncă vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.

Potrivit Digital Economy & Society Index (DESI), România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte competenţe digitale. Doar 16% dintre români au cunoştinţe digitale de bază, în comparaţie cu media de 30% a EU15 şi 26% în ţările NMS13, arată un raport Digital Economy Lab (DELab), “Digital Transformation of Small and Medium Enterprises in Romania” – un studiu care analizează factorii specifici României care influenţează antreprenoriatul digital şi adopţia noilor tehnologii.

Mai mult, 43% dintre români declară că nu au deloc competenţe digitale, ceea ce este mult peste media de 25% în ţările NMS13 şi 14% în EU15. Doar 8% dintre români cred că au cunoştinţe digitale destul de solide pentru a face faţă într-un mediu de lucru competitiv.

În 2015, Google s-a angajat să ofere gratuit pregătire în domeniul digital pentru un milion de persoane din Europa. În continuarea acestui angajament, Google a anunţat recent că va dubla acest efort şi va pregăti două milioane de europeni până în 2017. Google investeşte 42 milioane de euro în 2016 pentru a creşte nivelul cunoştinţelor digitale la nivelul companiilor şi persoanelor din Europa, prin pregătirea unui număr şi mai mare de antreprenori şi studenţi. Programul “Atelierul Digital”, lansat pe 26 aprilie, este parte din această iniţiativă.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian

Fondator at ComunicarePR
Specialist Marketing Online & SEO - ofer consultanță strategică în domeniul promovării online. Dacă doriți să discutăm despre creșterea afacerii dvs. prin intermediul serviciilor de promovare online pe care le ofer, puteți intra în contact cu mine!
Stoian Ciprian

One thought on “Cursuri gratuite Google: Atelierul digital – o platformă de certificare Google

Leave a Reply