S-a dat startul la cea de-a doua ediție a concursului Design the illy can.

Design the illy can

Un artist român are șansa să-și expună viziunea artistică pe o ediție limitată de cutii de cafea illy, care vor fi distribuite în România anul viitor. Împreună cu marele premiu, artistul desemnat câștigător va participa în vara anului 2017 la cursul de perfecționare în design „Disruptive Market Innovation through Design”, organizat de Royal College of Arts UK, la una dintre cele mai apreciate universități din Marea Britanie.

illycaffè a inclus arta în filozofia sa de brand de peste 20 de ani. În anul 1992 ceștile illy au devenit pânza multor artiști renumiți, lucrările lor fiind obiectul unor ediții speciale illy Art Collection. Începând cu 2006, illycaffè oferă iubitorilor de cafea acces la obiecte de artă valoroasă aducând bucurie în casele tuturor consumatorilor prin decorarea cutiilor de cafea illy.

Cafeaua pentru mine este o poveste, familia și prietenii mei știu asta, cafeaua mă inspiră. Îmi place să descopăr cafenelele din fiecare oraș în care ajung. Cafeneaua cea mai dragă este cea din centrul Slatinei, nu locuiesc acolo, dar mă opresc de fiecare dată. Este o cafenea cu o tradiție de peste 100 de ani, o afacere de famile. Eu am descoperit-o acum 30 de ani, serveam cafea turcească. Puteai să bați la ușa cafenelei și seara târziu, erai primit cu brațele deschise. Acum o altă generație se ocupă de cafeneaua Enver Memish&Fiii și mă bucur că au ales să ne ofere cafeaua illy.

illy este brandul meu preferat, a creat o experiență italiană autentică, o cultură a cafelei care să te inspire. Îi admir pentru campaniile de încurajare a artei contemporane pe care compania italiana a demarat-o de peste 20 de ani.

Creația marelui câștigător al competiţiei Design the illy can va fi inclusă în illy Art Collection alături de mari artiști care au semnat cutiile illy de-a lungul timpului: Michelangelo Pistoletto, Marina Abramovic, Anish Kapoor, James Rosenquist, William Kentridge, Yoko Ono și Gillo Dorfles.

Tinerii își pot înscrie ideile în competiție prin trimiterea unui e-mail la adresa designtheillycan@probrands.ro până la data de 11 decembrie 2016.

Juriul din acest an este format din Carlo Bach, art & creative director illycaffè, Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondator Dizainăr, Eugen Erhan, asist. univ. drd. al Universității Naționale de Arte din București, Magda Sficlea, prof. univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, și Ciprian Mihnea, lector univ. dr. al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.  illy detine trei din cele 7 mari inovatii din domeniul cafelei din ultimii 100 de ani – “Illetta”, primul aparat automat de cafea care inlocuia aerul comprimat cu abur, inventarea sistemului de ambalare prin presurizare pentru păstrarea cafelei și sistemul E.S.E – easy serving espresso.

Voi urmări designerii români care participă la competiţia Design the illy can pentru că îmi place foarte mult acest proiect, care aduce în jurul lui bucurie, inspirație și cultură.

Acest articol a fost redactat de către Mirela Coman sub forma de guest post pentru cititorii ComunicarePR.ro!
Stoian Ciprian

Stoian Ciprian

Fondator at ComunicarePR
Specialist Marketing Online & SEO - ofer consultanță strategică în domeniul promovării online. Dacă doriți să discutăm despre creșterea afacerii dvs. prin intermediul serviciilor de promovare online pe care le ofer, puteți intra în contact cu mine!
Stoian Ciprian

Leave a Reply