În momentul de faţă sunt în acea perioadă a vieţii care îmi oferă posibilitatea să studiez un domeniu foarte interesant şi anume jurnalismul (anul I la Facultatea De Jurnalism a Universităţii Hyperion).

despre jurnalism

Cand te ambiţionezi să studiezi un domeniu în care n-ai avut o anumită tangenţă, măcar un curs special, câteva articole publicate într-un ziar şi nici nu ai interacţionat prea mult cu jurnaliştii, majoritate celor care sunt conştienţi de acest lucru, vor putea spune că eşti paralel cu ziarele şi jurnalismul în sine sau mai bine zis că eşti un pişpirică fără pic de experienţă în ale jurnalismului.

Trist, dar acesta este adevărul, unii oameni pot fi foarte duri cu semenii lor, pot judeca foarte uşor o persoană pe care nu o cunosc atât de bine pe cât ar trebui. Într-o situaţie de acest gen, fiecare dintre noi vom reacţiona diferit, deoarece totul depinde de felul de a fi al fiecăruia.

Chiar dacă ai un caracter exploziv sau un caracter agresiv, totul se rezumă la profesionalismul de care dai dovadă atunci când te afli intr-o situatie de acest gen, deoarece tu ai ales să studiezi jurnalismul.

Mie numai cuvântul “jurnalism” îmi inspiră “profesionalism”, motiv pentru care sunt de părere că un student la jurnalism trebuie să dea dovadă în primul rând de profesionalism şi mai apoi să încerce să se diferenţieze de colegii din an prin toate mijloacele posibile.

Din punctul meu de vedere, jurnalismul face parte dintr-o lista foarte scurtă de metode rapide prin care informaţia propiu-zisă ajunge la întregul popor.

Dincolo de aparenţe, meseria de jurnalist nu este o meserie foarte uşoară. Un jurnalist adevărat nu mai are viaţă personală, cea mai mare parte a timpului o petrece în redacţie, în faţa calculatorului, la diverse întâlniri, conferinţe de presă, pe banca din parc unde pune cap la cap detalii de ultim moment, căutând informaţii corecte.

Un jurnalist adevărat are obligaţia morală faţă de cititorii săi să caute mereu acel detaliu care face diferenţa între speculaţii şi adevăr, şi nu se abate de la obiectivitate şi corectitudine.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian

Fondator at ComunicarePR
Specialist Marketing Online & SEO - ofer consultanță strategică în domeniul promovării online. Dacă doriți să discutăm despre creșterea afacerii dvs. prin intermediul serviciilor de promovare online pe care le ofer, puteți intra în contact cu mine!
Stoian Ciprian

Leave a Reply