Locuri de muncă – unde își caută românii de muncă și care este profilul socio-demografic pe baza vârstei, ocupației și educației?

Platformele pentru locuri de muncă sunt cel mai accesate de români, de pe desktop, atunci când aceștia sunt în căutarea unui job. Printre aceste platforme se regăsesc site-uri precum: eJobs, LinkedIn, BestJobs și Infomunca.ro, dar și alte site-uri pe care aceștia le găsesc căutând pe Google cuvinte cheie precum: locuri de muncă în București sau locuri de muncă în Cluj și alte orașe din România.

Audiența platformelor pentru locuri de muncă în România:

Audiența unei platforme pentru locuri de muncă este în principal formată de persoane cu vârsta cuprinsă între 19 și 24 de ani, dar și de persoane cu vârsta de peste 45 de ani. În mod concret, pe segmentul de vârstă între 19 și 24 de ani sunt peste 250 de mii de vizitatori unici pe lună, în timp ce, aproximativ 213 mii de persoane unice pe lună fac parte din segmentul cu vârsta cuprinsă între 45 și 49 de ani.

platforme locuri de muncă

Care este profilul socio-demografic pe baza ocupației și educației?

Din punct de vedere al ocupației și al educației, 45% din numărul total al persoanelor care accesează platforme pentru locuri de muncă, sunt specialiști, liberi profesioniști și utilizatori cu studii superioare, aceștia apelând majoritar la platforma LinkedIn. Aceștia sunt urmați de persoanele care prestează o muncă nemanuală, pe o funcție fără studii superioare, dar care își desfășoară activitatea zilnică într-un birou.

locuri de munca Bucuresti

Conform unui studiu gemiusAudience, peste 1.5 milioane de români caută în fiecare lună pe platformele dedicate locurilor de muncă în vederea obținerii unui job nou sau a unuia mai bun decât cel actual.

Angajatorii români raportează o previziune netă de angajare de +15% pentru perioada ianuarie – martie 2017.

Conform Agerpres, 19% dintre cei 625 de angajatori din România intervievaţi pentru ediţia referitoare la primul trimestru din 2017 a studiului ManpowerGroup privind perspectivele angajării de forţă de muncă prevăd creşteri ale numărului total de angajaţi, 13% previzionează reduceri, iar 66% nu anticipează nicio schimbare.

Platforma InfoMunca – angajări în toată țara și locuri de muncă în Cluj de la angajatori recunoscuți.

Pentru intervalul ianuarie – martie 2017 se așteaptă ca numărul angajaților să crească în opt dintre cele zece sectoare de activitate analizate în studiul ManpowerGroup şi în şapte din cele opt regiuni ale ţării. Așa că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se aștepta la o evoluție favorabilă a pieței de angajări, situația angajărilor îmbunătățindu-se considerabil față de anul 2016.

Matei Ioan, CEO infomunca.ro, consideră că platforma sa poate ajuta recruterii să-și eficientizeze procesele folosite și să acopere necesitățile oamenilor care se află în căutarea unui loc de muncă.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian

Fondator at ComunicarePR
Specialist Marketing Online & SEO - ofer consultanță strategică în domeniul promovării online. Dacă doriți să discutăm despre creșterea afacerii dvs. prin intermediul serviciilor de promovare online pe care le ofer, puteți intra în contact cu mine!
Stoian Ciprian

Leave a Reply

Articole recomandate

Totul despre Instagram – trucuri și aplicații pentru Instagram Totul despre Instagram este un articol prin intermediul căruia vei beneficia de acces la câteva trucuri și aplicații care te vor ajuta să profiți la m...
Cum sa foloseşti bloggingul pentru a obţine un loc de muncă Dacă ai deja un blog, ştii că această activitate este o modalitate foarte bună de a îţi exprima ideile, de a inspira discuţii sau de a intra în contac...
De ce nu ma implic in cazuri sociale sau in ajutarea oamenilor cu probleme Recunosc, obișnuiam să fac acest lucru și chiar am avut o perioadă de câteva luni în care am donat constant pentru un ONG din România. Mă gândeam, ca ...
Interviu despre site-ul BucharestJournal.ro 1. Salut, Marius, ce te-a determinat să lansezi site-ul BucharestJournal.ro? Salut, în primul rând îţi mulţumesc pentru ocazia de a acorda acest inte...