La final de mandat, presa americană trece în revistă anii în care Barack Obama a condus cea mai puternică naţiune de pe glob. Cu această ocazie, jurnaliştii i-au prezentat şi pe cei doi colaboratori care au conceput discursurile preşedintelui american încă de la începuturile carierei sale. Amândoi spun că i s-au alăturat pentru că au crezut în el şi vor continua să lucreze pentru Barack Obama şi după plecarea de la Casa Albă.

discursurile lui Barack Obama

Un discurs a fost ceea ce l-a propulsat pe necunoscutul Barack Obama în prim-planul scenei politice americane. Se întâmpla la Convenţia democrată din 2004, pe când era doar un senator în Parlamentul local al statului Ilinois şi candida pentru un loc în Senatul de la Washington.

„Luăm parte la o politică a cinismului sau la una a speranţei? E speranţa sclavilor strânşi în jurul focului, cântând despre libertate. Speranţa imigranţilor care pornesc spre ţărmuri îndepărtate. Speranţa unui puşti slăbănog, cu un nume ciudat, convins că şi el are loc în America. Speranţă în faţa dificultăţilor, speranţă în faţa incertitudinii, îndrăzneala speranţei!”, spunea la acea vreme senatorul Barack Obama.

Trei ani mai târziu, pe când Barack Obama era candidatul cu cele mai puţine şanse la alegerile prezidenţiale, i s-au alăturat autorii de discursuri Cody Keenan şi Ben Rhodes.

Victoria din 2008 le-a dat celor doi şansa de a scrie şi discursuri de preşedinte, nu doar de candidat.

„Mare parte din a fi preşedinte se rezumă la percepţia pe care o au americanii despre el. Cum le vorbeşte când se produce o tragedie, cum îi reprezintă pe scena mondială”, a explicat Ben Rhodes.

„Să scrii pentru Barack Obama e o luptă minunată. El însuşi scrie atât de bine, încât ne dăm peste cap să ne iasă bine de la prima ciornă”, a spus Cody Keenan.

Cei doi mărturisesc că au avut parte de multe nopţi albe în ultimii zece ani şi că, deşi prietenos, Barack Obama nu e generos cu laudele.

„În cel mai bun caz, spune că discursul e destul de bun. Asta e cea mai mare laudă: “Cred că e destul de bun””, a spus Cody Keenan.

Satisfacţia cea mare este să fii în preajma unui om care va rămâne în istorie, spun cei doi.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian

Fondator at ComunicarePR
Specialist Marketing Online & SEO - ofer consultanță strategică în domeniul promovării online. Dacă doriți să discutăm despre creșterea afacerii dvs. prin intermediul serviciilor de promovare online pe care le ofer, puteți intra în contact cu mine!
Stoian Ciprian

Leave a Reply