Sute de adolescenţi din România s-au organizat și au reuşit să pună pe picioare o revistă online, o emisiune TV, dar și să organizeze zeci de evenimente, printre care se numără și TEDxBistrița.

Materialele lor au devenit virale pe Internet, adunând deja sute de mii de vizualizări.

Tinerii au reușit să comunice și să colaboreze eficient, dând naștere unor comunități locale în Argeș, Bistrița-Năsăud, București/Ilfov, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Hunedoara, Maramureș, Prahova, Republica Moldova și Suceava.

De la începutul anului 2020, s-au extins și la nivel internațional, publicând în engleză, franceză și spaniolă.

Printre modelele lor internaționale se află publicații prestigioase, precum The Wall Street Journal, The Washington Post, HuffPost, CNN sau BBC.

Proiectul POV21 a pornit din Bistrița, iar acum învață sute de adolescenți și tineri din toată țara să își fructifice timpul și aptitudinile într-o revistă națională și internațională.

În cadrul proiectului, se organizează întâlniri periodice de brainstorming, evenimente, training-uri și teambuilding-uri.

De asemenea, se oferă acces atât la cursuri online, cât și la expertiza profesioniștilor din domenii diverse, care să îi ajute să se dezvolte personal și profesional.

În anul 2017, când a luat naștere inițiativa, pentru primii tineri care i-au călcat pragul, a fost la început o joacă, un mod de a petrece timpul productiv sau de a face ceea ce nu au ocazia la școală: să își dezvolte creativitatea.

Nimeni nu se gândea atunci că în doar doi ani o să ajungă un proiect ambițios al tinerilor, cu o revistă cu mii de cititori unici pe zi, zeci de evenimente la activ și emisiuni online.

Dar, joacă sau nu, odată cu articolele, au început să apară tot mai multe oportunități de viitor.

Tinerii au experimentat pe pielea lor ce îi place tineretului să citească, ce nu îi place, ce titluri să pună și când să scrie despre un subiect.Deși pare ușor, putem vedea, încă de la început, că experiența din acest proiect a fost întotdeauna multidisciplinară, trecând de cele mai multe ori de redactarea articolelor și momentele de inspirație care nășteau poezii pe site.