Sistemele de alarma clasice sunt pe piata de foarte multi ani, tehnologia fiind deja verificata in timp. De la primele sisteme de alarma lansate acum peste 20 de ani, lucrurile nu au evoluat foarte mult. In esenta au ramas aceleasi sisteme care functioneaza pe acelasi principiu. S-au adus mici modificari, carcase cu un design mai modern si cateva functii in plus. Insa nimic care sa revolutioneze industria peste noapte.

Micile modificari au fost utile si s-au dovedit de viitor. De aceea le gasim si astazi pe majoritatea sistemelor de alarma. Cel mai mare avantaj al sistemelor de alarma din ziua de azi este pretul, mult mai mic fata de acum cativa ani, cand doar anumite persoane isi permiteau sau institutiile.  Aceasta scadere de pret se datoreaza progresului tehnologic. In ziua de azi avem sisteme de alarma foarte sofisticate in curs de dezvoltare, asa numitele sisteme smart home pentru case inteligente – click aici pentru  o gama variata de astfel de sisteme de alarma.

poza skut.ro

Ce a evoluat intre timp sunt tastaturile. In mare parte acestea sunt cele mai evoluate parti dintr-un sistem de alarma, trecand de la clasicele butoane la butoane cu ecran aditional,  mai apoi la butoane senzitive, urmand intr-un final ecranul touchscreen.

Informatia oferita de tastaturi s-a schimbat. O data cu implementarea unui ecran LCD sau LED se pot afisa informatii suplimentare si mai detaliate ca inainte. Daca un senzor a detectat o problema la etajul 2 al locuintei, intr-o bucatarie, aceasta eroare nu poate fi interpretata de o simpla tastatura cu LED-uri. Pe un ecran LCD se poate mentiona exact locul unde a avut loc incidentul.

In prezent sunt disponibile tastaturi fara butoane, doar cu un ecran senzitiv de diagonala mare, in jur de 7 inch, unde pot fi prezentate mai multe informatii despre sistem. Pe langa faptul ca poate arata cu exactitate unde s-a petrecut incidentul, puteti afla si informatii cu privire la centrala, daca are probleme sau daca necesita interventia unui tehnician.

sistemele de alarma skut

Tastaturile au devenit mult mai avansate datorita ecranelor touchscreen. Evolutia acestora nu se vede doar in functiile aduse sistemului de alarma, dar si divertismentului. Poate ca nu este atat de important, insa daca dispun de un ecran mare, asta inseamna ca pot reda si alt tip de continut. Majoritatea tastaturilor au si slot microSD. Pe acesta se pot pune fotografii sau clipuri ce pot fi redate cand tastatura intra in standby. Astfel, daca tastatura este montata intr-o zona vizibila va poate oferi imaginile pe care le doriti.

Nu doar tastaturile au evoluat rapid ci si modulele de comunicatie. In functie modelul centralei se pot atasa module de comunicare ce va pot oferi informatii direct pe telefon. Aceste module GSM pot functiona in diferite frecvente si se pot configura in functie de preferintele dvs. Pot trimite SMS-uri cu numar limitat de caractere sau apeluri cu mesaje standard. Aceasta functie este utila atunci cand nu sunteti in apropiere si doriti sa stiti starea sistemului de alarma.

O gama variata de sistemele de alarma si kit-uri de sisteme de alarma gasiti la magazinul SKUT.ro. Aveti parte de suport tehnic post-vanzare si va puteti alege produsul dorit de pe site.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian

Fondator at ComunicarePR
Specialist Marketing Online & SEO - ofer consultanță strategică în domeniul promovării online. Dacă doriți să discutăm despre creșterea afacerii dvs. prin intermediul serviciilor de promovare online pe care le ofer, puteți intra în contact cu mine!
Stoian Ciprian

Leave a Reply

Articole recomandate

Wikileaks a dezvăluit capacitatea CIA de accesare a dispozitivelor Wikileaks a lansat în mediul online peste 8.000 de documente care atestă puterea și acoperirea pe care o are CIA (Central Intelligence Agency) asupra ...
Amazon Go – cea mai avansata tehnologie de cumpărături din lume Amazon vrea să schimbe comerțul cu totul. Nu numai cel electronic, ci și cel offline. A lansat Amazon Go, un magazin offline în Seattle. Mai întâi să ...
Fotografiile care vor deranja perfecționistul din tine Creierul nostru preferă ordinea, de aceea această colecție de imperfecțiuni este atât de deranjantă. Lucrurile care sunt ordonate sunt concepute de cr...
Ziua Națională a României. Semnificaţia zilei de 1 Decembrie Ziua Națională a României fost între 1866-1947, ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulg...