Dacă ai deja un blog, ştii că această activitate este o modalitate foarte bună de a îţi exprima ideile, de a inspira discuţii sau de a intra în contact cu alte persoane care au aceleaşi valori. Dar, în acelaşi timp, bloggingul poate fi folosit şi pentru a obţine un loc de muncă.

Unul dintre cele mai bune moduri de utilizare a unui blog este pentru branding personal. Blogul reprezintă o modalitate foarte bună pentru oricine de a-și arăta abilitățile: inteligența, abilitățile de scriere, motivația personală, opiniile, etc.

1. Crează un blog personal sau de nișă

Există deja o serie de site-uri gratuite sau cu plată, care oferă platforme de blogging chiar și pentru cel mai neexperimentat utilizator.

WordPress este cea mai populară platformă de blogging dintre cele disponibile. Versiunea gratuită oferă posibilități limitate de personalizare, dar pentru un blog de bază, configurarea este rapidă și simplă.

2. Configurează paginile esențiale

Odată ce ți-ai configurat blogul, asigură-te că vei include toate elementele esențiale:

a) Un C.V. – oferă potențialilor angajatori ceea ce caută cu adevărat.

b) Pagină despre blog și despre tine.

c) Pagină de contact – daugă un formular de contact și icon-uri către platformele de Social Media pe care ești activ: Facebook, Instagram, etc.

d) Portofoliu – cel mai bun mod de a scoate în evidență lucrurile la care te pricepi.

3. Incepe să publici articole pe blog

Acum, după ce ți-ai configurat blogul așa cum ți-ai dorit, a venit timpul să începi să scrii articole. Tipuri de articole pe care le poți utiliza pentru blogul tău: cum să faci un logo sau orice altceva, liste, review-uri, infografice, video blog, interviuri, etc.

Menținerea unui blog îți poate oferi un avantaj în fața celorlalți candidați care au aplicat la același job ca și tine, dar care nu dețin un blog. Este o modalitate relativ ieftină și simplă de a-ți demonstra abilitățile și cunoștiințele, dar și de a descoperii și de a învăța lucruri noi, precum: optimizarea SEO a articolelor, realizarea unei strategii de Content Marketing și de Social Media, etc. De asemenea, blogul te poate ajuta să îți faci rost și de contacte din industria în care dorești să-ți găsești un job.

Cum m-am folosit eu de proiectul ComunicarePR:

Mai mult sub formă de experiment, am început să includ o invitație de a îmi vizita blogul de fiecare dată când trimiteam o cerere de angajare. Mă așteptam să generez puțin trafic prin această metodă, dar și să-mi promovez proiectul în fața angajatorilor. Dar nu am anticipat valul copleșitor de răspunsuri pozitive pe care le primeam de la cei care îmi vizitau blogul.

Am primit mail-uri care îmi complimentau activitatea, design-ul blogului și aspectul per total al platformei ComunicarePR. Am avut câteva discuții interesante și utile cu angajatori pentru joburi pe marketing online, optimizare SEO sau redactare de conținut. Numitorul comun al acestor interviuri era întotdeauna blogul ComunicarePR, certificarea Google Analytics pe care o dețin, determinarea și pasiunea cu care vorbesc despre acest proiect și toate celelate proiecte de care m-am ocupat din 2012 până în prezent (proiecte pe care am de gând să le strâng într-o pagină dedicată clienților, însă timpul nu mă lasă).

Momentan sunt angajat al agenției re7consulting – agenție de Marketing Online pe funcția de Specialist SEO & Marketing (Account Manager Online Marketing) și sunt foarte mulțumit.

Stoian Ciprian - specialist Marketing

Tu ce mai aștepți? Începe un blog astăzi și utilizează pentru a te face remarcat în fața celorlalți candidați care aplică pentru același job ca și tine!

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian

Fondator at ComunicarePR
Specialist Marketing Online & SEO - ofer consultanță strategică în domeniul promovării online. Dacă doriți să discutăm despre creșterea afacerii dvs. prin intermediul serviciilor de promovare online pe care le ofer, puteți intra în contact cu mine!
Stoian Ciprian

Leave a Reply

Articole recomandate

The Clickbait Era – CNSC | Prime România PRIME România pornește înscrierile pentru cea de-a 14-a ediție a Congresului Național al Studenților la Comunicare (CNSC) - The Clickbait Era. Eveni...
Disney va realiza conținut pentru Snapchat Snapchat este una dintre cele mai populare platforme de socializare, dar compania încearcă să aducă lucruri în plus, pentru a atrage şi mai mulţi util...
Ziua Femeii 2017 – Doodle Google Romania Google a pregătit un doodle special pentru Ziua Femei 2017. Pe 8 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Prima zi a fost marcată în 19 ma...
Optimizarea SEO – ce este și ce înseamnă promovarea online a site-ului? Optimizarea SEO - ce este și ce înseamnă promovarea online a site-ului? Noţiunea de optimizare SEO a apărut prin anii 90, fiind o abreviere de la Sear...