Questo – o aplicaţie gratuită care îți oferă un tur gratuit în București prin locurile mai putin ştiute din oraş. Claudiu Petria şi Alexandru Govoreanu sunt doi tineri care vor să le arate atât turiştilor dar şi celor care locuiesc în Capitala, un altfel de Bucureşti. Aşa că au creat această aplicaţie gratuită care te plimbă prin locurile mai putin ştiute din oraş.

tur gratuit in Bucuresti

Claudiu Petria: „Practic dacă dai un search pe Google şi cauţi top 10 lucruri pe care să le vezi sau să le faci în Bucureşti, majoritatea sunt lucruri recomandate de alţi turişti care au venit în Bucureşti, le-au văzut şi probabil le-au plăcut lucrurile astea. Dar noi îţi arătam Bucureştiul acela autentic. Practic, reuşeşti să vezi Bucureştiul prin ochii bucureştenilor, să descoperi Bucureştiul linistit prin zonele pe unde el este liniştit şi devine surprinzător şi nu te-ai aştepta ca într-un oraş aglomerat să găseşti genul acesta de linişte, să descoperi poveştile Bucureştiului autentic”.

Alexandru Govoreanu : „Toată lumea zice că Bucureştiul nu e neaparat turist-friendly, că nu are poveşti, ne plângem mereu că este doar o destinaţie de fun şi entertainment. Dar noi avem acum un tul pe care l-am dezvoltat şi prin care adunăm poveşti din toată ţara şi nu am fost deloc miraţi să aflăm când am văzut că Bucureştiul are de vreo 5 ori mai multe poveşti decât Sibiul sau Clujul sau Braşovul. Potenţial este, trebuie să scoatem doar poveştile acestea la suprafaţă”.

Cei doi au început să lucreze la aplicația Questo după o vacanță în Italia, în care au fost sfătuiţi de un localnic ce să viziteze, unde să mănânce o pizza autentică şi care sunt locurile de văzut, altele decât cele la care au acces de obicei turiştii. Întorşi în România, Claudiu şi Alexandru au început să caute poveşti despre oameni şi locuri şi au început să creeze trasee interactive.

În momentul de faţă, aplicația Questo oferă în mod gratuit acces la trasee atât pentru Bucureşti, cât şi pentru Sibiu, Iaşi, Braşov, Craiova, Timişoara sau Cisnădioara. Cei doi lucrează acum la trasee pentru oraşe ca Sighişoara şi pentru că se apropie vara, următorul pe listă va fi Constanţa.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian

Fondator at ComunicarePR
Specialist Marketing Online & SEO - ofer consultanță strategică în domeniul promovării online. Dacă doriți să discutăm despre creșterea afacerii dvs. prin intermediul serviciilor de promovare online pe care le ofer, puteți intra în contact cu mine!
Stoian Ciprian

Leave a Reply

Articole recomandate

5 motive pentru care consumatorii de mobile descarcă aplicația Snapchat Se pare că aplicația Snapchat preia controlul asupra social media și nu poate fi oprită. Fotografiile și clipurile video sunt cea mai tare metodă de c...
Ziarul Adevărul – ediţie de colecţie de acum 100 de ani Ziarul Adevărul  a fost publicat intr-o zi de luni, 15 august 2016, în ediție de colecție realizată la împlinirea a 100 de ani de la intrarea României...
Interviu despre site-ul BucharestJournal.ro 1. Salut, Marius, ce te-a determinat să lansezi site-ul BucharestJournal.ro? Salut, în primul rând îţi mulţumesc pentru ocazia de a acorda acest inte...
Live blogging de la #webstockro 2017 Mediul online, social media si bloggingul sunt instrumente care au o putere extraordinara. Webstock 2017 este evenimentul care pune accentul pe putere...