Google a pregătit un doodle special pentru Ziua Femei 2017. Pe 8 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Prima zi a fost marcată în 19 martie 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

Ziua Femeii 2017 - Doodle Google Romania

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FEMEII se sărbătoreşte anual pe 8 Martie, iar Google o marchează şi în 2017 cu un doodle special.

Conform statisticilor din mediul online, România are 105 femei la 100 de bărbaţi, peste media europeană, iar la grupa de vârstă 65 de ani şi peste, raportul era de aproximativ 148 de femei la 100 de bărbaţi. În Europa, per total, femeile muncesc mai mult decât bărbaţii, conform statisticilor, media la nivelul Uniunii Europene fiind de 64 de ore pe săptămână în cazul femeilor, în comparaţie cu 53 de ore în cazul bărbaţilor

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII. În România, femeile au un nivel mai ridicat de educaţie, reprezentând 60 % din numărul total al absolvenţilor de studii superioare, însă rata de angajare pe piaţa muncii este cu 12 % mai mică decât în cazul bărbaţilor.

Opt din zece persoane afirmă că obișnuiesc să ofere cadouri de 8 Martie, potrivit unui studiu realizat de IRES – ”Ziua Femeii – percepții și reprezentări”. Potrivit cercetării, 6 din 10 români sărbătoresc Ziua Femeii și 85% dintre femei declară că primesc cadouri de 8 Martie. De asemenea, 8 din 10 respondenți cred că este nevoie de o zi specială pentru a sărbători femeile și o cincime dintre cei intervievați ar prefera ca șefii lor să fie persoane de gen feminin.

Google a ales pentru Ziua Femeii 2017, 8 Martie 2017, un doodle care aminteşte de femei care au marcat prin acţiunile lor istoria planetei şi au avut o influenţă majoră asupra lumii. Cei de la Google au ţinut să ne aducă aminte de femeile pionieri care, activând în diferite domenii, de a artă până la ştiinţă şi călătorii în spaţiu, au deschis căi fără de care lumea nu ar fi fost ce este în prezent.

GOOGLE DOODLE de 8 Martie începe cu o bunică ocupată să spună poveşti de noapte bună nepoatei sale şi continuă cu reprezentări grafice pentru 13 femei al căror nume are o importanţă majoră în istorie, precum Amelia Earhart, prima femeie pilot de avion, sau militantele care pe 8 martie 1908 au ieşit în stradă pentru dreptul femeilor de a fi plătite pentru munca lor la fel ca bărbaţii.


Ce caută românii pe Google: Ziua Femeii 2017, Imagini pentru Ziua Femeii 2017, Ziua internationala a femeii, mesaje 8 martie 2017, urari de ziua femeii.

Stoian Ciprian

Stoian Ciprian

Fondator at ComunicarePR
Specialist Marketing Online & SEO - ofer consultanță strategică în domeniul promovării online. Dacă doriți să discutăm despre creșterea afacerii dvs. prin intermediul serviciilor de promovare online pe care le ofer, puteți intra în contact cu mine!
Stoian Ciprian

2 thoughts on “Ziua Femeii 2017 – Doodle Google Romania

  1. Ziua Femeii este sărbătorită pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Leave a Reply

Articole recomandate

Cursuri gratuite Google: Atelierul digital – o platformă de certificare Google Cursuri gratuite Google: Atelierul Digital, o platformă online, dedicată studenţilor şi antreprenorilor care doresc să obțină renumitul Certificat de ...
Metode eficiente pentru promovarea companiilor din România Un studiu realizat de compania iSense Solutions arată că peste 60% dintre companiile din România folosesc ca principal canal de promovare internetul. ...
Omul de pe Lună, cea mai frumoasă reclamă de Crăciun Reclama intitulată sugestiv „Man On The Moon„ (Omul de pe Lună) – este pe drept cuvânt cel mai frumos spot publicitar realizat cu prilejul Sărbătorii ...
Razvan Capanescu – Chief Creative Officer al McCann Worldgroup Praga Razvan Capanescu a preluat conducerea, începând cu 15 august, a tuturor diviziilor McCann Worldgroup pe care le va conduce din punct de vedere creativ...