7 din 10 magazine online românești sunt interesate să livreze în afara țării

ComunicarePR
1 minute timp de citire

Peste 70% din magazinele online românești au în vedere extinderea ariei de vânzare în afara țării, potrivit unei analize Packeta. Retailerii online targetează pentru extindere țările europene în care s-au dezvoltat comunități mari de români.

Packeta estimează dublarea volumului lunar de livrări internaționale în noiembrie și decembrie, când magazinele derulează campanii de reduceri, în comparație cu media primelor 10 luni.

Predominant, cele mai multe livrări cross border din România ajung în Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cehia, Slovacia, Germania, Italia, Spania, Anglia și Polonia, cu focus în zonele unde există comunități mari de români.

În prezent, segmentul de fashion se află între primele poziți în preferințele clienților care comandă din afară (atât comenzi plasate la magazine online din România cu livrare internațională, cât și invers).

Grupul polonez Paketa are o rețea internațională de peste 16.000 de puncte pick-up proprii / lockere și alte 139.000 de puncte pick-up partenere și lockere în toată Europa.

CITEȘTE ȘI | Doraly.ro: primul magazin online cu prețuri variabile în funcție de cantitate

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Distribuie Articol