Compania clujeană PlantExtract, afaceri în creștere cu 10,5% în 2023

ComunicarePR
2 minute timp de citire

PlantExtract, producător român de extracte gemoterapice și singurul producător local de medicamente homeopate, a raportat o creștere a business-ului cu 10,5% în 2023, comparativ cu anul anterior.

Compania clujeană a ajuns la o cifră de a afaceri de 9 milioane de euro (45 milioane lei) în 2023, în condițiile în care 5% din vânzările PlantExtract sunt realizate la export.

Astfel, extractele din plante și produsele finite fabricate în comuna Rădaia, județul Cluj, ajung în magazine de pe 5 continente și 20 de țări, printre care Germania, Statele Unite ale Americii și India.

Compania și-a extins gama cu un produs nou, realizat cu ingrediente active 100% naturale, de origine vegetală, special conceput pentru combaterea celor mai întâlnite probleme gastrice.

PlantExtrakt operează propria unitate de producție în județul Cluj și are un portofoliu diversificat, cuprinzând peste 170 de produse gemoterapice și fitoterapice și o gamă de 3.000 de medicamente homeopate.

CITEȘTE ȘI: 58% dintre IMM-uri mai au bani de supraviețuire pentru 1-2 luni

Compania clujeană deține peste 18 hectare de teren agricol ecologizat utilizat pentru cultivarea plantelor medicinale în regim organic. Peste 90% din plantele folosite provin din culturile proprii sau din recoltarea ecologică din flora spontană a Munților Apuseni.

În 2019, PlantExtrakt a fost preluată de către compania nemtească MB Holding, care are peste 4000 de angajați la nivel global. În România lucrează 160 de angajați, dintre care 45 sunt implicați direct în procesul de producție.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |
Articolul Compania clujeană PlantExtract, afaceri în creștere cu 10,5% în 2023 a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Distribuie Articol