Intesa Sanpaolo finalizează achiziția First Bank și își dublează prezența în România

ComunicarePR
2 minute timp de citire

Intesa Sanpaolo a finalizat cu succes achiziția a 99,980513% din acțiunile grupului românesc First Bank S.A. (România) de la fondul privat de investiții cu sediul în SUA J.C. Flowers & Co.

Achiziția First Bank permite Intesa Sanpaolo să își dubleze prezența în România, țară în care este activă din 1996 prin Intesa Sanpaolo Bank și intră în topul primelor 10 bănci din țara noastră.

Împreună, Intesa Sanpaolo Bank România și First Bank totalizează active de aproximativ 3,2 miliarde de euro, deservesc aproximativ 143.000 de clienți și au peste 1.500 de angajați.

Intesa Sanpaolo gestionează active financiare ale clienților în valoare de peste 1.300 de miliarde de euro și ocupă locul trei în funcție de capitalizarea de piață în rândul băncilor din zona euro.

La sfârșitul lui 2023, grupul avea 20,8 milioane de clienți și 94.400 de angajați în Italia și în străinătate, cu active totale de peste 964 de miliarde de euro, generând un venit net anual de 7,7 miliarde de euro.

CITEȘTE ȘI: Intesa Sanpaolo aduce „The Art of Saving” în România
Articolul Intesa Sanpaolo finalizează achiziția First Bank și își dublează prezența în România a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Distribuie Articol