România a urcat pe locul 28 într-un top al atractivității pentru companiile private

ComunicarePR
2 minute timp de citire

România a urcat pe locul 28 într-un clasament al celor mai atractive 33 state din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) pentru companiile private, după ce se situase pe locul 32 la ediția anterioară, conform PwC.

România ocupă locul 7 la capitolul macroeconomie și, respectiv, 8 la cadru fiscal și de reglementare, între cele 33 de țări analizate. La restul categoriilor, țara noastră se situează la finalul clasamentului.

Cele mai slabe scoruri au fost obținute pentru mediul de afaceri – locul 24 din 33 de state analizate, ecosistemul de start-up-uri, locul 24 și sănătate publică, locul 33, ultimul.

Aceste poziții plasează România în a patra categorie a analizei, a statelor emergente, după Grecia și înaintea Bulgariei, Slovaciei, Croației. Cele mai bune sisteme de business sunt în Elveția, Suedia și Germania.

Clasamentul este realizat pe baza scorurilor obținute în funcție de 64 de indicatori la nouă categorii, respectiv macroeconomie, mediu de afaceri, cadrul fiscal și de reglementare, sustenabilitate și climă, responsabilitate socială și guvernanță, sănătate publică, educație/competențe/talente, tehnologie și infrastructură și ecosistemul de start-up-uri

CITEȘTE ȘI: Deszăpezirea și salubritatea, un business de 4 miliarde de lei

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |
Articolul România a urcat pe locul 28 într-un top al atractivității pentru companiile private a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Distribuie Articol