Piața de carte digitală va depăși 50 milioane de lei în următorii trei ani

ComunicarePR
2 minute timp de citire

Piața de carte în format digital (e-book și audiobook) va atinge cel puțin 50 milioane de lei până în 2025 și va reprezenta 10% din piața de carte din România, arată Voxa.

Audiobookurile reprezintă formatul de carte cu cea mai accelerată creștere în ultimii 5-6 ani la nivel internațional, iar această industrie a crescut accelerat și în primul an de activitate în România.

În acest moment, vânzările de carte din România (în format tipărit, e-book și audiobook) sunt estimate la aproximativ 500 milioane de lei, din care piața de carte digitală are o valoare de sub 5 milioane lei.

În anul 2021, în Japonia, formatul digital a reprezentat circa 38% din vânzările totale de carte, în timp ce în SUA ponderea digitalului a fost de aproape 25%, potrivit unui raport World Intellectual Property Organisation.

La nivel european, audiobook-urile și e-bookurile reprezintă până la 15% din piața de carte, cu ponderi mai ridicate în statele nordice.

Creștere puternică pentru audiobooks

”Gândește ca un călugăr”, cartea scrisă de Jay Shetty și narată de actorul Mihai Călin, se află pe primul loc în topul celor mai ascultate cărți pe Voxa de la lansarea platformei până în prezent.

Voxa, prima platformă de audiobookuri și ebook-uri în limba română, a încheiat primul an de activitate cu venituri din abonamente în valoare de circa 4 milioane de lei și un număr de 190.000 de utilizatori la 31 martie.

Distribuie Articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *