ING anunță rezultatele programului de granturi „Adoptă un Proiect” 2023

ComunicarePR
4 minute timp de citire

Șapte proiecte care implică 18 grădinițe, școli și licee din 8 județe au primit finanțări de aproape 330.000 euro în cadrul ediției 2023 a programului de granturi „Adoptă un Proiect”, lansat și susținut de ING Bank România. Dedicat anul acesta instituțiilor de învățământ, el s-a adresat inițiativelor care contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător și crearea de spații sustenabile pentru desfășurarea activității elevilor.

2023 marchează și o donație a ING Bank România pentru unul dintre cele mai votate ONG-uri din istoria programului de granturi ”Adoptă un Proiect”, Inima Copiilor.

ONG-urile câștigătoare în 2023 sunt: Asociația Moral Compass, Asociația CSR Nest, Asociația De-a Arhitectura, Asociația THE DA VINCI SYSTEM, Life Education for All, Fundația de Abilitare Speranța, Asociația Dreptul la Viitor.

Cele 7 proiecte, alese de un juriu intern ING, contribuie la eficientizarea energetică a școlilor, la îmbunătățirea spațiilor de învățare pe criterii de sustenabilitate, extinderea infrastructurii pentru gestionarea deșeurilor, dar și la conștientizarea importanței mediului înconjurător. Concret, vorbim despre instalarea de panouri fotovoltaice în 5 școli din Iași și Prahova, montarea de becuri led cu senzori de mișcare și economizoare de apă în 4 școli din Cluj sau reamenajarea sustenabilă prin design participativ în 5 școli din București, Hunedoara, Suceava și Vaslui.Mai mult de atât, toate cele 18 școli își propun să contribuie la susținerea educației de mediu și să încurajeze atât elevii, cât și comunitățile în care se află, să participe la cursuri, activități practice și excursii în arii naturale protejate sau în zone expuse impactului antropic.

„Educația pentru adoptarea unui stil de viață mai sustenabil merită adusă în atenția celor care au puterea de a schimba viitorul: tinerii. Orice inițiativă care poate să contribuie la transformarea generațiilor următoare în susținători activi ai cauzelor ce promovează un mediu mai bun de trăit este binevenită. Adoptă un Proiect este un liant între inițiatorii programelor de sustenabilitate, comunități și angajații ING, un spațiu unde colegii noștri își pot arăta susținerea pentru proiecte cu impact pozitiv asupra mediului, așa cum au făcut în ultimii 10 ani. Ne bucurăm că Adoptă un Proiect s-a dovedit a fi un program cu longetivitate, care unește colegii de peste tot din bancă ce își doresc să aibă un cuvânt de spus, să susțină și să sprijine societatea civilă” –  Misha Ioniță, Director de Resurse Umane la ING Bank România.

ING susține financiar, cu 1,3 milioane de euro, Asociația Inima Copiilor

Această sumă va sprijini extinderea Secției de Terapie Intensivă Cardiacă a Spitalului pentru Copii Marie Curie din București și construcția noii Secții de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Proiectul este derulat de Asociația Inima Copiilor, ale cărei inițiative au angrenat de-a lungul timpului susținere din partea angajaților în cadrul programului “Adoptă un Proiect”, prin voturi dar și în acțiuni de voluntariat pentru ONG.

Citeste mai mult pe Businesstime.ro

Distribuie Articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *