Platforma Publyo sau despre cum am ajuns sa avem din nou incredere in publisherii din Romania: Un interviu cu Sorin Vilcea, CEO Clickbrainiacs.

ComunicarePR
7 minute timp de citire

Marketingul digital este un lucru de care toti au auzit, multi il inteleg, dar putini il aplica intr-un mod corect. Prin urmare, am decis sa schimbam cateva vorbe cu Sorin Vilcea, CEO si head of SEO la ClickBrainiacs, una dintre companiile care au inregistrat cele mai mari cresteri in acest an, chiar si pe fondul schimbarilor economice pe care cu totii le cunoastem.

De unde a inceput colaborarea cu Publyo? Care sunt avantajele acestei platforme si cum a devenit publisher-ul nr.1 al agentiei ClickBrainiacs? Nu va impacientati, veti citi despre acestea, si nu numai, in randurile ce urmeaza. Sa-i dam drumul!

Cum ai aflat de platforma Publyo?

La modul cel mai sincer acum, a fost o intalnire absolut intamplatoare. Sa-i zicem coincidenta, insa e cam mult spus. Eram intr-o buna zi, pe la inceputul 2023, pe o pagina de Facebook, cred ca SEO Romania, dar nu mai tin minte exact, iar acolo am remarcat un comentariu, facut chiar de Cristian, dezvoltatorul Publyo, in care el recomanda aceasta platforma.

Dezvoltarea parteneriatului: Care au fost principalele etape în dezvoltarea parteneriatului dintre ClickbBrainiacs și Publyo?

Prima etapa a fost curiozitatea, desigur. “O platforma noua de publicare, m-am gandit, sa vedem care sunt conditiile si ce publicatii au in portofoliu”. Nu tin minte cu precizie cum s-a derulat prima intalnire, dar cred ca pur si simplu am cautat Publyo pe Google, m-am dus la sectiunea “Contact” si am trimis un mesaj. In secunda doi, Cristian m-a sunat si m-a pus in tema cu platforma. Acest amanunt, chiar daca pare insignifiant, a jucat un rol deosebit in relatia noastra profesionala. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa incerc sa contactez diversi alti publisheri care mi-au raspuns tarziu, uneori chiar in decurs de cateva zile. Mai mult, am apreciat si abordarea directa a lui Cristian, care a stiut cum sa imi expuna avantajele si m-a convins ca, intr-adevar, platforma Publyo imi poate aduce agentiei beneficii incontestabile.

Obiective și așteptări: Ce obiective ți-ai setat la începutul colaborării cu Publyo și cum s-au aliniat acestea cu viziunea ta?

Sa nu ne ascundem dupa deget, principalul obiectiv a fost scaderea costurilor de publicare si obtinerea de plus valoare pentru clientii nostri. Bineinteles, asta nu este tot. Din lucrul cu restul platformelor de acest fel din Romania, am intalnit, nu de putine ori, lipsa profesionalismului, care vine la pachet cu intarzieri, erori de publicare, articole care stau in pending chiar si mai mult de o saptamana. Faptul ca trebuia sa contactez din nou publisherii pentru a verifica statusul publicarii este un lucru care iti mananca timpul, iar intarzierile pot fi traduse ca neprofesionalism din perspectiva clientilor.

Provocări și soluții: Ce provocări specifice ai întâmpinat în acest parteneriat și cum le-ai abordat?

Provocarile, precum spui si tu, sunt specifice 😊. Ma refer la articole care au intarziat sa fie publicate sau care, din cauza niselor, au fost refuzate. Cristian m-a ajutat de fiecare data si m-a anuntat, uneori chiar inainte de notificari, ca articolele vor fi refuzate. Mai mult, mi-a recomandat publicatii de nisa sau locale atunci cand am avut nevoie, iar aceste recomandari au venit in cateva minute, nu la ore sau zile distanta.

Inovație în SEO: Cum a influențat Publyo strategiile SEO pe care le implementezi pentru clienții tăi?

Pe scurt, toata strategia de link building a devenit pentru noi una mult mai relaxata. De mult am vrut sa spun “La revedere” site-urilor unde asteptam cu zilele, doar ca sa primesc advertoriale fara link, cu imagini puse anapoda si alte inconveniente. Avand in vedere numarul ridicat de clienti cu care colaboram pe zona de link building, aceste intarzieri se pot dovedi a fi in detrimentul relatiilor noastre profesionale. Cred ca stii, la randul tau, ca pentru multi clienti advertorialele reprezinta o carte de vizita a business-ului, motiv pentru care incercam sa le publicam intr-un mod cat mai organizat si profesionist, lucru care acum este perfect posibil!

Viitorul colaborării: Cum vezi evoluția acestui parteneriat în următorii ani?

Pentru agentia ClickBrainiacs, aceasta colaborare este mai mult decat un parteneriat, este o relatie din care avem atat de castigat, cat si de invatat. Faptul ca exista o relatie deschisa, umana cu Cristian, dar si avantajele platformei Publyo, pun intr-o lumina pozitiva viitorul acestui parteneriat.

Sfaturi pentru alți profesioniști SEO: Ce sfaturi ai pentru alți profesioniști SEO care doresc să stabilească parteneriate similare?

Sfatul nostru sau, mai degraba, i-as spune mesajul nostru, este unul simplu, dupa vorba, dupa port: luati legatura cu Cristian, vedeti ofertele, incercati si super-tool-urile Publyo precum media planul, raportarea sau zona de shop si veti avea parte doar de avantaje. Pretul este unul mai mult decat corect, publicarea se face super usor, iar Cristian este mereu pe faza la capitolul asistenta.

Reflecții personale: Ce lecții personale și profesionale ai învățat din acest an de parteneriat cu Publyo?

Poate ca suna cel putin ciudat, insa parteneriatul cu Publyo mi-a redat increderea in platformele de publishing din Romania. Modul sau transant de a pune problema, faptul ca ne-a anuntat mereu la timp daca am intampinat dificultati, transparenta legata de costuri si seriozitatea sunt atuuri esentiale, care se transpun automat si in relatia noastra cu clientii. Echipa ClickBrainiacs te felicita sincer pentru profesionalism si este pregatita pentru o colaborare cat mai lunga, cu beneficii de toate partile!

Distribuie Articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *